Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
100% kopersbescherming
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Amazon-Pay / PayPal
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
30 dagen recht van retour
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Gratis verzending

Palletmeubels zelf bouwen

Er zijn dagen dat u gewoon wilt ontspannen, misschien met een boek in de hand of luisterend naar muziek, genietend van de rust en het leven. Als het mooi weer is en u een balkon, terras of zelfs een tuin heeft, zult u dat, net als veel mensen, het liefste buiten doen. Ook als u niet alleen wilt relaxen, maar ook graag met vrienden of familie buiten zit om gezellig te kletsen bij de barbecue, heeft u een zitgelegenheid nodig. Liefst eentje die lekker groot is en genoeg ruimte biedt voor alle gasten, of zodat je er af en toe bij kunt gaan liggen. Loungemeubels zijn hier de perfecte keuze.

Helaas zijn de meeste buitenmeubels die aan de bovengenoemde eisen voldoen vaak erg duur en zijn het aankopen waar goed over nagedacht moet worden. Bovendien hebben kant-en-klare meubels vaak niet de juiste afmetingen voor de gewenste locatie. Ook zijn de gebruikte materialen niet altijd gemakkelijk te onderhouden of passen ze niet bij uw stijl. Te duur, te onderhoudsgevoelig, niet passend – en dan doet u misschien concessies of stelt u de aankoop van nieuwe tuinmeubels zelfs uit tot volgend jaar. Wacht niet langer en bouw gewoon uw eigen meubels – van europallets!

(keine Übersetzung in der Datei)DIY-Idee Wohn- und Schlafbereich mit Europaletten

DHZ-idee woon- en slaapruimte met europallets

DHZ-idee slaapkamer met europallets

DHZ-idee woonkamer met europallets
Filter
1Artikel
Rugleuning palletkussen , Natuurlijk hout, 70 cm, Vicco Rugleuning palletkussen , Natuurlijk hout, 70 cm, Vicco
Rugleuning palletkussen , Natuurlijk hout, 70 cm, Vicco

€  40 , 90


Europallets meubelideeën – de allrounder voor huis en tuin

Palletmeubels zijn inmiddels het gesprek van de dag. Het ooit provisorische studentenmeubel is al lang een echte woonstijl geworden. Palletmeubels zelf bouwen is niet ingewikkeld en ook voor mensen die weinig doe-het-zelfervaring hebben, relatief eenvoudig te doen. Europallets zijn echte allrounders. Aangezien ze oorspronkelijk zijn ontworpen voor het vervoer van goederen, zijn ze extreem robuust en belastbaar. Ze zijn bestand tegen een gewicht tot 2000 kg. Europallets kunnen naar wens bewerkt, gezaagd en gelakt worden, zodat u in een handomdraai een eigen palletmeubel kunt maken, dat niemand anders heeft. Als u erover denkt om uw eigen palletmeubels te bouwen, dan hebben we hier wat interessante inspiratie voor u.

De trend om meubels te maken van europallets kent nauwelijks grenzen. Waarschijnlijk het bekendste en gemakkelijkst te maken meubelstuk is de palletlounge of palletzithoek. In principe kunt u echter van pallets elk zitmeubel maken, bijvoorbeeld fauteuils, banken en ligstoelen. Maar ook palletbedden, rekken van pallets, pallettafels, europalletkasten en -commodes en zelfs verhoogde plantenbedden van pallets voor de tuin zijn geen probleem voor doe-het-zelvers.

Meubels voor kinderen bouwen van pallets

Het merendeel van de in de handel verkrijgbare pallets wordt uit het buitenland ingevoerd. Ze vallen dus onder de invoerbepalingen voor de internationale verzending van massief houten verpakkingen van de International Plant Protection Convention (kortweg: IPPC). De voorgeschreven normen van de IPPC zijn bedoeld om te voorkomen dat schimmels, micro-organismen of insecten naar het buitenland worden uitgevoerd. Om dit bij europallets te garanderen, worden ze in een speciaal droogproces behandeld. Tijdens het proces wordt het vocht bijna volledig uit het hout verwijderd, wat er enerzijds voor zorgt dat alle levende organismen sterven, maar anderzijds ook elke voedingsbodem voor schimmels uit het hout verdwijnt. Dit maakt de europallets uiterst robuust en zeer weerbestendig. Deze robuustheid maakt van palletmeubels de perfecte keuze, niet alleen in de tuin, op het balkon of terras, maar ook in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers of kelders.

Zelfgemaakte palletmeubels zijn populaire allround meubels voor binnen en buiten – voor jong en oud. Want ook voor kinderen zijn er leuke meubels te bouwen van europallets. Een kinderbed van pallets met extra opbergruimte voor speelgoed en kleine holtes die als verstopplaats kunnen dienen, wordt de nieuwe lievelingsplek in de kinderkamer. Met een speeltoren of speelhuisje van pallets of een pallet-kinderkeuken wordt het volgende kinderfeestje in de tuin het hoogtepunt van het jaar.

Meubels bouwen van pallets – Maak een echt uniek meubelstuk

Wilt u geen standaard meubelstuk? Bouw dan gewoon zelf uw gezellige zithoek. Of het nu voor binnen of buiten is, zelfgemaakte palletmeubels zijn overal een geweldig alternatief voor standaard meubels. De benodigde hoeveelheid pallets hangt in de eerste plaats af van de grootte van de zithoek. Om een gemiddelde palletbank te bouwen, heeft u tussen de 4 en 6 standaard europallets nodig. Deze zijn 120 cm x 80 cm x 14,5 cm en zijn, afgezien van een speciaal droogproces, meestal onbehandeld. U kunt de pallets in de bouwmarkt of in de pallethandel kopen of ze online kopen op een veilingsite via de bekende platforms. Vaak zijn ze dan echter gebruikt en zien ze er wat lomp en vaak al versleten uit. Als u besluit om gebruikte pallets te kopen wanneer u zelf een palletbank wilt bouwen, moet u ze altijd eerst schuren. Als u geen gebruikte europallets wilt gebruiken, kunt u op internet ook sites vinden die zogenaamde meubelpallets aanbieden. Deze zijn nieuw en speciaal ontworpen voor het bouwen van palletmeubels. 

Bouw en onderhoud van palletmeubels

Zelf palletmeubels bouwen is niet duur, u hoeft geen geniale klusser te zijn en u heeft ook niet veel materiaal nodig. Voor de meeste meubels heeft u, afgezien van de pallets zelf, eigenlijk alleen schroeven, spijkers, een accuschroevendraaier, een hamer, een schuurmachine, een duimstok en schrijf- en tekengerei nodig. Eventueel moet u de delen iets bijzagen zodat ze passen waar u ze binnen of buiten wilt hebben. Dus houd ook een zaag bij de hand. Schroef vervolgens de europallets aan elkaar. We raden ook aan bijpassende palletleuningen uit onze webwinkel te monteren. De leuningen zijn speciaal door ons ontworpen voor palletmeubels. Ze houden de palletkussens op hun plaats en zorgen voor een comfortabeler zitgevoel.

Vooral voor gebruik buitenshuis moet u de palletmeubels altijd met verschillende houtbeschermingsmiddelen behandelen, zodat ze echt wind- en weerbestendig zijn en u er lang van kunt genieten. Om het hout van de europallets voor buiten optimaal te beschermen, adviseren we het gebruik van speciale houtbeits of houtlak. Als u uw palletmeubels binnenshuis wilt plaatsen en ze eventueel in een kleur wilt lakken, kunt u het beste luchtdoorlatende krijtverf gebruiken. Deze geeft de meubels een mooie uitstraling en laat het hout toch ademen.

Bouw uw individuele meubels van europallets

Wilt u meubels die bij u en uw buitenruimte passen? Bouw dan uw eigen, volledig individuele palletmeubels en creëer echt unieke meubels. Maak met uw eigen palletlounge een plek in de tuin die een beetje aanvoelt als vakantie. Of een mooie zithoek op het balkon waar u de tijd vergeet als u er samen met uw vrienden tijd doorbrengt. Zelfgemaakte palletmeubels zijn een echte blikvanger in uw tuin. In combinatie met de bijpassende zitkussens, rugkussens en zijkussens geeft u uw zitmeubels van europallets net dat beetje extra gezelligheid. Als u geen losse kussens wilt kopen, vindt u in ons assortiment ook leuke palletkussensets. Aarzel niet langer, pak uw accuschroevendraaier en schuurmachine en bouw uw individuele palletmeubel!DHZ-idee woonkamer met europallets

DHZ-idee woonkamer met europallets

DHZ-idee kinderspeelplaats met europallets
Klanttevredenheid
Heel goed.
4.59 / 5.00
van 70543 waarderingen